Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Expert Maria Rooth om Luleås seger. Foto: Bildbyrån/SVT

Rooth imponerad av Luleå: ”Har erfarenheter av att spela finaler”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå vann den första SM-finalmatchen.

Blir det en enkel resa mot ett nytt SM-guld nu? Nja.

– Jag tror absolut inte att vi kan avskriva Modo. Deras potential är så mycket större än vad vi fick se i den här första matchen, säger SVT Sports expert, Maria Rooth.

Luleå gick upp till en tidig 2-0-ledning i den första SM-finalmatchen mot Modo. En start som imponerade på SVT Sports expert, Maria Rooth.

– Luleå vinner då de har erfarenheter av att spela finaler. De går ut och kör medan Modo står på hälarna direkt och backar hem. De vet inte riktigt var de ska vara på banan och det viner om öronen när Luleå spelar i deras zon, de hinner helt enkelt inte med, säger Rooth.

Varför ser det ut så?

– Jag tror att det är mycket mentalt. Luleå sätter ner foten direkt och visar hur man spelar hockey. Modo går inte på kropp tillräckligt mycket samtidigt som Luleå använder kraft.

”Potentialen så mycket större”

Trots att Luleå enligt många planenligt nu vann den första matchen, tror hon inte att det blir en enkel resa mot ett nytt guld nu för norrbottenslaget.

– Jag tror absolut inte att vi kan avskriva Modo. Deras potential är så mycket större än vad vi fick se i den här första matchen. Däremot vet vi att Luleå är bra och visade det i den här första matchen, avslutar Rooth.

Match nummer två i finalserien spelas i Luleå på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.