Jevgenij Malkin och Nikita Kutjerov kommer till VM. Foto: TT

Ryska beskedet: Superstjärnorna klara för VM

Publicerad

Ryssland får drömförstärkningar till VM. Flera NHL-spelare har nu tackat ja – däribland superstjärnorna Nikita Kutjerov och Jevgenij Malkin.

Både Tampa Bay Lightning och Pittsburgh Penguins har överraskande redan åkt ut i Stanley Cup. Det gör att flera ryska spelare nu vänt blickarna åt öst och VM i Slovakien.

För nu meddelar det ryska ishockeyförbundet att de fått positiva besked från sina superstjärnor gällande VM-spel. Pittsburghs Jevgenij Malkin och Tampas Nikita Kutjerov, Andrej Vasilevskij och Michail Sergatjov har alla tackat ja.

Kutjerov poängbäst i NHL på 23 år

Chicagos Artjom Anisimov och Los Angeles Kings Ilja Kovaltjuk förstärker också laget.

– Vi har fått alla tillstånd från klubbarna och bekräftelse från spelarna själva, säger Rysslands general manager Roman Rotenberg på det ryska förbundets Facebook-sida.

Nikita Kutjerov vann NHL:s poängliga den gångna säsongen på fantastiska 128 (41+87) poäng, den bästa noteringen på 23 år.

Kane förstärker USA

Alla spelarna ansluter senast den 28 april och är alltså tillgängliga för spel i Carlson Hockey Games, som SVT sänder, i början av maj. Tre Kronor möter Ryssland i Globen den 1 maj, och i VM den 21 maj.

Även USA får fina förstärkningar då Patrick Kane, Jacke Eichel och Dylan Larkin alla har tackat ja.

SPELSCHEMAT FÖR CARLSON HOCKEY GAMES

Visa

Onsdag 1 maj:
15.00 SVT1 Sverige–Ryssland

Torsdag 2 maj:
18.00 SVT2 Tjeckien–Finland

Lördag 4 maj:
14.00 SVT1 Ryssland–Finland
18.30 SVT2 Tjeckien–Sverige

Söndag 5 maj:
14.00 SVT1 Sverige–Finland
18.00 Play Tjeckien–Ryssland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer