Foto: Bildbyrån

Ryska laget inledde OS-hockeyn med knapp seger

Uppdaterad
Publicerad

De favorittippade ryska hockeyherrarna fick slita hårt i OS-premiären.

Anton Slepysjevs mål i slutet av första perioden blev matchens enda mot Schweiz.

Herrarnas OS-hockeyturnering åkte på en tuff snyting när det med kort varsel beslutades att NHL-proffsen inte kommer till spel i Peking. Det innebar också att det ryska laget, som vann i Pyeongchang för fyra år sedan, får bära favoritskapet till ännu ett guld.

På onsdagen spelade det ryska laget inledningsmatchen mot Schweiz, men det var ingen guldklass på insatsen. Seger blev det ändå tack vare Anton Slepysjevs 1–0-mål med bara tre sekunder kvar av första perioden.

Målet var av det mer slumpartade slaget. När tiden började rinna ut kastade Slepysjev desperat in pucken framför mål, där schweizaren Enzo Corvi med benet styrde in pucken i egen kasse.

Senare i dag väntar mötet Tjeckien–Danmark i samma grupp.

Tolv lag, fördelade på tre grupper, är med i herrarnas hockeyturnering i Peking. Efter gruppspelet går alla vidare till antingen kvarts- eller åttondelsfinal.

Tre Kronor spelar sin första match mot Lettland, klockan 05.10 på torsdagsmorgonen, svensk tid. I gruppen ingår även Finland och Slovakien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.