Foto: TT Nyhetsbyrån

Ryske stjärnan borta på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Tampa Bays ryske poängspruta Nikita Kutjerov är borta på obestämd tid efter en skada i senaste NHL-matchen mot Washington.

– Det är definitivt inget dag för dag, han blir borta ett tag. Vi sätter ingen tidtabell förrän vi har ett definitivt besked, säger Tampa Bays tränare Jon Cooper till NHL:s webbplats.

Kutjerov fick avbryta segermatchen mot Washington i lördags efter en kollision med motståndarforwarden Garnet Hathaway. Vad det är för skada är inte officiellt.

Kutjerov missade hela grundserien förra säsongen efter en höftoperation, men kom tillbaka och vann slutspelets poängliga med 32 poäng (8 mål+24 assist) när Tampa Bay vann sin andra raka Stanley Cup-titel.

Nikita Kutjerov är också en av ryska lagets nyckelspelare i OS i Peking i februari och är en av tre spelare i truppen som redan är uttagen.

MER ISHOCKEY: Zibanejad målskytt när Rangers vann (19 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.