Malmö Redhawks Carl Persson under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Malmö den 19 januari 2019 i Timrå. Foto: Bildbyrån

Redhawks förlustsvit bruten

Timrå såg ut att gå mot en viktig seger hemma mot Malmö. Men Redhawks krigade sig tillbaka – och gjorde tre mål inom loppet av 10 minuter. Därmed är Malmös förlustsvit bruten.

Malmö hade inte vunnit sedan årsskiftet. Och länge såg det ut som att inte heller mötet mot Timrå skulle leda till seger.

Det stod 1-1 i slutet av andra perioden. Då fick Malmös Fredrik Händemark 5+20 minuter efter en huvudtackling på Timrås Patrik Blomberg. Blomberg verkade klara sig utan skador och Timrå fick börja tredje med dryga fyra minuter i power play.

En situation hemmalaget förvaltade på allra bästa sätt: 2-1 till Timrå av Jacob Olofsson med två minuter kvar av Händemarks utvisning.

Snabb vändning av Redhawks

När sedan Filip Hållander utökade till 3-1 fem minuter senare började skrällen bli ett faktum. Men ta aldrig ut en matchseger i förskott. När Malmö reducerade i 52:a minuten blev det nervöst igen i NHK Arena. Målskytt: Niklas Arell.

Och så hände det som inte fick hända för Timrå. Slarv i försvarsspelet och med 29 sekunder kvar av ordinarie speltid kunde Jens Olsson trycka in kvitteringen 3-3. I förlängningen var det som att luften hade gått ur både hemmapublik och hemmalag.

”Vi blir passiva”

Och så kunde Malmö avgöra i form av Konstantin Komarek. Redhawks bröt sin förlustsvit och Timrå snuvades på viktiga poäng i botten av tabellen.

– Vi genomför matchen bra i 50 minuter ungefär, sen blir vi passiva. Vi har haft svårt att klara av att stänga ner matcher och det visar sig ju här också, säger den besvikne Timråtränaren Fredrik Andersson till C More efter matchen.