Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sakari Manninen har vunnit två VM-guld med Finland. Foto: Bildbyrån

Finländska stjärnan Sakari Manninen nobbade sin NHL-klubb – för att spela VM

Uppdaterad
Publicerad

Vegas Golden Knights är fortfarande kvar i NHL-slutspelet och därför ville de att finländaren Sakari Manninen skulle stanna i Nordamerika. Men han sade nej och åkte på hemma-VM i Tammerfors.

– Det var ett rätt så enkelt beslut för mig, säger han till SVT Sport.

Ishockey-VM på hemmaplan är ingen liten grej i Finland. Centern Sakari Manninen, 31, har två VM-guld och ett OS-guld men är inte nöjd där.

Efter en hel säsong med Vegas Golden Knights farmarlag Henderson Silver Knights blev han ombedd att stanna och vara redo som reserv under NHL-lagets slutspel. Men det ville finländaren inte.

– Då vår säsong slutade i AHL bad de mig att stanna där under NHL-slutspelet. Men jag sa nej. Att jag troligen blir uttagen till landslaget och VM, säger han och förklarar beslutet:

– Jag hade ingen riktig möjlighet att få spela i NHL, så det var den stora orsaken. De förstod min poäng då jag sa det och önskade mig lycka till.

De ville helt enkelt att du skulle finnas redo om det kommer skador?

– De bad mig stanna som reserv, men det finns några andra där också som är reserver. Det var ett rätt så enkelt beslut för mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.