Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
André Petersson missade en viktig match på grund av landslagsträningar. Foto: Bildbyrån

Sam Hallam: ”Klart jag känner lite skuld”

Uppdaterad
Publicerad

På grund av en schemakrock kunde stjärnorna André Petersson (HV71) och Isac Brännström (Luleå) inte vara med i gårdagens viktiga SHL-match. Istället tränade de med Tre Kronor i Malmö.

– Det är klart jag känner lite skuld och dåligt samvete, säger förbundskapten Sam Hallam till SVT Sport.

I morgon inleds hemmaturneringen i Euro Hockey Tour för Sverige. Laget samlades i måndags för att förbereda sig, men samtidigt flyttades SHL-mötet Luleå-HV71 till i går tisdag.

Det var på grund av att Luleå gick till final i Champions Hockey League, men det gjorde också att poängkungarna André Petersson och Isac Brännström saknades då Luleå vann efter förlängning.

– Det är inte bra, det är dålig planering, sade Petersson i måndags.

Sam Hallam gillar inte heller schemakrocken.

– Det är olyckligt, men för min del försöker jag ha en väldigt bra dialog med klubbarna och det har jag haft i de här fallen. Jag lider lite med André och Isac som hamnar i kläm. Det är klart att jag känner lite skuld och dåligt samvete över det, säger han.

En som helt och hållet har tackat nej till landslagssamlingen är serieledande Skellefteås poängkung Oscar Möller.

För Norran angav han ett fokus på klubblaget som främsta skäl till att han avstår turneringen. Så här säger Hallam om veteranens beslut:

– Det var en jättebra diskussion. Oscar är en väldigt klok människa och bra spelare. Han har ett väldigt stort hjärta för sin familj och sitt klubblag. Kraften ska räcka till där den behövs och då kom vi fram till att det inte är läge att spela med landslaget nu.

Möllers lagkamrat Jonathan Pudas tvekade däremot inte inför att åka.

– Det är alltid ett stort ja från min sida. Jag tycker att det är en plikt, kallar Tre Kronor så åker man. Det är min ståndpunkt.

Hur ser du på Möllers beslut?

– Det är en helt annan situation. De har just fått barn igen. Det blir en speciell situation för honom. Det gäller att ha full backning hemifrån för att kunna åka. De har just fått barn och då ser det annorlunda ut. Det har jag full respekt för, säger Pudas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.