Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matchen mellan Sverige och Tjeckien fick avbrytas efter isproblem. Foto: Kanal 10

Sam Hallams debut bröts i andra perioden: ”Speciell match”

Uppdaterad
Publicerad

Sam Hallams debut som förbundskapten för Tre Kronor slutade med 4-1-seger mot Tjeckien i Karjala Tournament.

Men också en 40 minuter lång paus i andra perioden på grund av isproblem.

– Det blev en speciell match, säger han till SVT Sport.

Sju minuter hade spelats av den andra perioden då en bit av isen, intill sargen, lossnade. Spelet pausades och domare och funktionärer försökte laga den.

Efter att lagets kaptener samtalat med domarna togs sedan beslutet att lagen skulle lämna isen och gå till omklädningsrummen.

Matchen var sedan pausad i strax över 40 minuter, men klockan tjugo över åtta kom beskedet att den skulle återupptas. Jubel utbröt i den fullsatta arenan i södra Tjeckien.

Sverige hade precis innan avbrottet gått upp i en 2–0-ledning sedan HV71-forwarden André Petersson gjort två mål inom loppet av 40 sekunder.

”Stort och djupt hål”

Landslagschefen Anders Lundberg förklarar vad som hände för SVT Sport:

– Det är jättetråkigt att det händer. Det var ett ganska stort sjok på isen som hade släppt så det var ett ganska stort och djupt hål. Vi bedömde att det inte var säkert att spela vidare och de fick jobba med att laga det helt enkelt, säger han.

Sam Hallam om avbrottet:

– Det är jättesvårt att hålla uppe fokus. Man vill komma i gång och spela, sedan börjar man tveka, ”är det vettigt att köra på?”. Spelarna sitter och blir kalla. Men nu har vi fått gå igenom det också.

Vad tycker du om att det kan ske?

– Det är sånt som händer. Is är ett material som kan gå sönder och nu lyckades dom med tålamod och skicklighet lösa det. Jag är jätteglad för publikens skull att vi kunde slutföra den här matchen.

Sam Hallam är nöjd med debuten:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Hattrick av André Petersson

Tre Kronor vann till slut med 4-1 efter tre mål av André Petersson.

– Men jag tycker att vi tappade i kvalitet efter avbrottet. Vi hade svårt att komma i gång efter det, men överlag spelade vi väldigt disciplinerat utan puck och det betalade sig i dag.

Känslorna efter att få vinna i första matchen?

– Glädje såklart. Lättnad. En seger ger lite lugn och ro, så är det ju, sedan finns det saker som vi kan förbättra i vårt spel. Framför allt i spelet med puck.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
André Petersson och Pär Lindholm jublar efter 2-0-målet. Foto: Bildbyrån

Karjala Tournament

Tjeckien logo

Tjeckien

1 - 4

Sverige logo

Sverige

0-0, 0-2, 1-2
Ceské Budejovice

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.