Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förbundskaptenen Sam Hallam inför debuten: ” Foto: TT Nyhetsbyrån

Hallam inför debuten: ”Har använt kvällar till att plugga namn”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll gör Sam Hallam debut som förbundskapten för Tre Kronor då man ställs mot Tjeckien på bortais i Karjala Tournament. Han har haft fyra dagar med laget som han nu börjar känna.

– Vi har använt kvällar till att plugga nummer och namn, säger han till SVT Sport.

”En blandning av nervositet och förväntan”. Så beskriver Sam Hallam känslorna inför Tre Kronor-debuten i Ceske Budejovice i södra Tjeckien.

I måndags samlades laget och han är nöjd med det han har fått ut av dagarna sedan dess.

– Vi har använt kvällar till att plugga nummer, namn och enheter. Vi har en plan för hur vi vill matcha laget. Vi försöker vara så förberedda vi kan vara, säger han och fortsätter:

– Tittar man på träningarna så känns det verkligen som att vi har försökt genomföra det vi har pratat om. Sedan är det en helt annan sak att göra det i ett tomt Hovet jämfört på bortaplan i Tjeckien.

Strulig resa till Tjeckien

Resan till Tjeckien blev lite krånglig med försenat plan och borttappat bagage. Men det viktigaste, spelarnas utrustning, kom fram och därför tror Hallam inte att det har påverkat laget negativt.

– Vi åt middag igår kväll och sov gott. Det är jag och några andra som saknar våra väskor, necessär och lite skjortor och sånt där. Men det går nog att ordna under dagen, säger förbundskaptenen.

Hallam har inte fått sina egna kläder och kommer därmed att coacha i presschefen Linus Hugossons skjorta.

– Det tror jag är fullkomligt skitsamma. Eller rättare sagt, det beror på vad man lägger sitt fokus på.

”Blir ett inställningskrig”

Lagkapten Linus Johansson tror att den som vill mest kommer att vinna den första matchen i Karjala Tournament.

– Fullsatt arena, lite mindre rink och lite nya grejer vi har snackat om. Det kommer bli hårt och tufft. Det blir nog ett inställningskrig och den som kör hårdast kommer att vinna.

Backen Oscar Engsund, till vardags i Luleå, pekar på det speciella i ett göra en första match med ny förbundskapten.

– Alla vill ju visa sitt yttersta och göra sitt bästa. Jag tror absolut att några är nervösa. Det är bara att försöka släppa det och göra sitt bästa.

Matchen mot Tjeckien spelar ikväll klockan 18.30. Sedan fortsätter Karjala Tournament i finländska Åbo med matcher mot Schweiz och Finland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.