Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hardy Häman Aktell debuterar i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån

Hardy Häman Aktell kallades in sent: ”Tog tolv timmar att smälta det”

Uppdaterad
Publicerad

I lördags fick Växjös back Hardy Häman Aktell beskedet att han den här veckan debuterar i Tre Kronor. Det efter några sena återbud i Sam Hallams första trupp.

– Det blev ganska nervöst där ett tag. Det tog väl tolv timmar innan man han smälta det, säger han till SVT Sport.

Det var efter att Leksands Anton Lindholm var tvungen att lämna återbud till Tre Kronor som Sam Hallam valde att kalla in debutanten Hardy Häman Aktell, 24, till Karjala Tournament-samlingen.

– Vi flög hem från Leksand och när jag startade mobilen så hade jag ett missat samtal från Sam och ett sms där det stod att han ville ha med mig. Otroligt roligt besked, säger han och fortsätter:

– Det blev ganska nervöst där ett tag. Det tog väl tolv timmar innan man han smälta det och lugna ner sig lite. Det var lite uppspelt och glada miner.

”Skönt att höra samma röst”

Häman Aktell hade Sam Hallam som tränare i Växjö de två föregående säsongerna.

– Det är klart det hjälper lite att veta hur tränaren vill spela lite. Det är såklart skönt att känna honom som människa lite. Det är bara skönt att höra samma röst som man har hört i två år innan. Det får en att bli ännu lite lugnare än om det hade varit någon annan, säger han.

Med i landslaget är också Joel Persson och Lukas Bengtsson. Därmed har tre av åtta backar i Hallams första trupp Växjö som klubbadress.

– Jag tycker alla vu tre har varit bra. Joel och Lukas har varit grymma och sedan får jag beskedet lite senare. Jag och Joel har ju spelat i 2,5 år nu nästan och kan varann ganska bra. Så det är bara att fortsätta att jobba på och fortsätta snacka så hjälper vi varandra på isen.

Hallam om att tre backar är från hans tidigare lag:

– Det hänger helt ihop med vad de presterar. De spelar väldigt bra och de spelar i ett lag som toppar ligan. Vi har också många från Skellefteå, som också är med där uppe, säger förbundskapten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.