Ulf Samuelsson blir assisterande tränare i Florida. Foto: Bildbyrån

Samuelsson blir assisterande tränare i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Senast Leksands IF. Nu Florida Panthers.

Ulf Samuelsson, 56, blir ny assisterande tränare i NHL.

– Ja, det blir grymt roligt med ”Uffe” bakom bänken, säger Panthers-forwarden Patric Hörnqvist till Aftonbladet.

Han kallades in till Leksand under fjolårssäsongen för att rädda klubben efter att Roger Melin fått sparken.

Spelet blev bättre under ”Tuffe Uffes” ledning, men han behövde aldrig ta Leksand igenom ett stundande kval, då säsongen på grund av covid-19 blev avslutad i förtid.

”Kunnig och erfaren”

Sedan dess har det varit tyst kring Samuelsson – fram tills nu.

Samuelsson – som tidigare varit assisterande tränare i Arizona, New York Rangers och Chicago – är klar som assisterande för Florida Panthers.

– Ulf är en kunnig och erfaren tränare som kommer att vara ett bra komplement till Panthers, säger klubbens General Manager, Bill Zito.

I Panthers blir Samuelsson assisterande tränare till Joel Quenneville och han får blågult sällskap i form av Patric Hörnqvist, Alexander Wennberg och Anton Strålman.

– Ja, det här är jättekul. Han är en väldig trevlig person som det är givande att jobba med, jag har bara goda erfarenheter av honom, säger Strålman, som hade Samuelsson som assisterande coach redan under åren i New York Rangers, till Aftonbladet.

MER NHL: ”Honken” ångrar den uteblivna NHL-karriären (10 okt 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.