Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/TV4 Play

Sara Grahn hoppade in i herrlaget – och spikade igen

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockeys herrar träningsspelade mot finländska Kärpät.

Då hoppade SDHL-målvakten Sara Grahn in i målet – och spikade igen.

– Förmodligen händer det här en gång i livet så det gäller att njuta av situationen, säger hon till Sportbladet.

Skador och sjukdomar drabbade Luleå inför träningsmatchen mot finländska Kärpät. Bland annat var de båda ordinarie målvakterna (Joel Lassinantti och Matteus Ward) sjuka.

Detta gjorde att Sara Grahn, målvaktsstjärnan från Luleås SDHL-lag och Damkronorna, tog plats i matchtruppen.

– Jag var väldigt chockad först men otroligt glad att de frågade mig. Det bevisar att de tror på mig och att jag klarar av nivån. Jag var bara glad helt enkelt. Det är något man har tänkt på sedan man var liten, att det skulle vara häftigt men jag har aldrig trott att det ska ske, säger hon till Expressen.

Grahn spikade igen

Det var i slutet av den andra perioden som 34-åringen lämnade bänken för att ersätta Isac Grönhagen i mål, då i ett 2-4 underläge.

Grahn, som har fyra SM-guld och tio VM-turneringar på meritlistan, imponerade och höll nollan när Luleå kom tillbaka och tvingade fram ett straffavgörande. Väl där tog Kärpät hem segern efter två raka straffmål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.