Elias Pettersson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Säsongen kan vara över för Elias Pettersson

Uppdaterad
Publicerad

NHL-stjärnan Elias Pettersson har inte spelat sedan den 2 mars på grund av en överkroppsskada. Nu kommer Vancouvers general manager Jim Benning med illavarslande besked.

– Vi har inget datum för när han kan vara tillbaka, om han kommer tillbaka över huvud taget, säger han.

På grund av stor spridning av coronaviruset i laget har Vancouver Canucks inte spelat i NHL sedan den 24 mars. Nu har man beslutat att man ska vara tillbaka i spel under natten till måndag, svensk tid, då man möter Toronto Maple Leafs hemma.

Då hade man också hoppats på att lagets svenske stjärna Elias Pettersson skulle vara tillbaka, men de senaste rapporterna säger att det kan dröja mycket längre än så.

– Han är på is nu och kommer att fortsätta med sin rehab. Vi har inget datum för när han kan vara tillbaka, om han kommer tillbaka över huvud taget, säger lagets general manager Jim Benning.

Det negativa beskedet kom efter att Pettersson besökte en specialist i onsdags.

På de 26 matcherna 22-årige Elias Pettersson har spelat den här säsongen har han gjort 21 poäng (10+11).

KLIPP: Elias Petterssons tionde mål för säsongen (3 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.