Schweiz nollade Belarus och vann med 6-0. Foto: Bildbyrån

Schweiz nollade Belarus – närmar sig slutspel

Det tog 36 sekunder – sedan hade Schweiz fått hål på Belarus.

Schweizarna vann till slut med 6-0.

– Det är ett lag som kan gå långt, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

Efter sex spelade matcher har Belarus inkasserat en enda seger, och den kom något överraskande mot Tre Kronor. Under söndagseftermiddagen kom lagets femte förlust, då de nollades av Schweiz.

Redan 36 sekunder in spräckte Christoph Bertschy målnollan, och innan den första perioden var färdigspelad hade schweizarna utökat ledningen till 2-0.

Ishockey-VM

Precis som i den första perioden inledde de rödvita mellanakten med ett tidigt mål. Sven Andrighetto, som tidigare stått för en av turneringens värsta missar, satte trean bakom en skymd Konstantin Shostak.

”Välcoachade”

Matchen slutade hela 6-0 till schweizarna, som därmed kliver upp på en tredje plats i Tre Kronors grupp, på tolv poäng – precis som ettan (ryska laget) och tvåan (Slovakien). Tre Kronor har, inför mötet med Slovakien, sex poäng.

Schweiz har imponerat under VM, och enligt SVT:s expert Mikael Renberg kan det räcka långt.

– Den stora frågan är om de kan betala det priset ... det återstår att se. De har tillräckligt många skickliga spelare, de har ett bra system och de är välcoachade. De måste inse att de har chans att vinna i år, säger Mikael Renberg.