Slovakien vann JVM-premiären – efter jätteräddning

Schweiz och Slovakien fick inleda årets JVM-turnering i Edmonton. Slovakien drog det längsta strået i en målsnål affär.

Simon Latkoczy blev matchvinnare med en jätteräddning med tre minuter kvar att spela.

Det var kanske inte den mest efterlängtade matchen i premiären i JVM. Schweiz och Slovakien, som enligt de flesta förhandstips inte ska ha något att göra med medaljplaceringarna i turneringen, ställdes mot varandra under juldagskvällen.

Det skulle visa sig bli en målsnål affär. Båda målvakterna höll sin nolla intakt fram tills att slovaken Roman Faith höll sig framme på en retur från den schweiziske målvakten Thibaut Fatton och slog in 1-0.

JVM i ishockey

Schweiz tryckte på i slutet och fick chansen i powerplay med drygt tre minuter kvar – men den slovakiske målvakten Simon Latkoczy gjorde en jätteräddning som säkrade premärvinsten i turneringen.

Segern innebär att Slovakien tar en tidig ledning i grupp A där även förhandsfavoriten Kanada huserar.

KLIPP: USA:s kapten inför mötet med Ryssland: ”Vi gillar inte varandra”