Kanadensiske kaptenen Kirby Dach missar JVM, rapporterar TSN Foto: Bildbyrån

Kanadas kapten missar JVM

Uppdaterad
Publicerad

Kirby Dach, storstjärna och kapten i det favorittippade kanadensiska JVM-laget, skadade sig i träningsmatchen mot Ryssland. Nu skriver kanadensiska sportsajten TSN att Dach, med 60 matcher i NHL förra året, missar hela mästerskapet.

Kanada är tillsammans med Ryssland favorittippade inför det stundande JVM:t i Edmonton. Nu har dock värdnationen åkt på ett tungt tapp. Kaptenen och fixstjärnan Kirby Dach ser ut att missa hela turneringen efter att ha skadat högerarmen i en träningsmatch, det rapporterar kanadensiska TSN.

Det var i tredje perioden som Dach satte in en tackling på en rysk spelare i mittzon. Kollisionen såg inte speciellt allvarlig ut men Dach tog snabbt av sig handsken och tog sig åt högerarmen i smärtor medan han gav sig iväg mot omklädningsrummet.

JVM i ishockey

19-åringen sågs som en av de stora stjärnorna inför JVM och har stått för en fin rookiesäsong i NHL med åtta mål och 15 assist på 64 matcher för Chicago Blackhawks.

Kanada ställs mot Tyskland i JVM-premiären under annandagsnatten som du kan se i SVT2 eller SVT Play.

KLIPP: Joel Rönnmark tog över JVM-laget: ”Till slut var det bara jag kvar”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet