Foto: Bildbyrån

SDHL-finalerna skjuts upp efter coronasmitta – inga nya datum klara

Uppdaterad
Publicerad

Finalserien mellan Brynäs och Luleå skjuts upp på grund av coronasmitta hos Brynäs. Inga nya datum är ännu klara. Det meddelar SDHL i dag.

På måndag skulle finalen i bäst av fem matcher mellan Brynäs och Luleå inledas. Var det alltså tänkt. Under lördagen tog hockeyförbundet, tillsammans med klubbarnas medicinska team, beslutet att skjuta fram finalspelet. Detta på grund av flera positiva coronafall hos Brynäs.

– Brynäs har konstaterats ha en pågående smittspridning. Det finns många parametrar vi måste ta hänsyn till där en av dessa är att först se vart smittspridningen tar vägen, säger Gizela Ahlgren Bloom, sportchef SDHL, till hemsidan.

– Det kommer göras nya medicinska bedömningar om några dagar och beslut tas utefter det,

Nya speldatum är inte klara.

– Varje fall är unikt och det kommer tas vidare beslut hur vi går vidare. En vinnare ska koras även om det blir senare än planerat, säger Gizela Ahlgren Bloom.

KLIPP: Brynäs favorittippade inför finalen (12 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.