SDHL inför målkamera inför nästa säsong Foto: Pär Bäckström/TT

SDHL inför målkamera inför nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Inför nästa säsong införs målkameror i damernas högsta ishockeyliga.

– Införandet av målkameror kommer att flytta fram positionerna för SDHL som liga, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Herrarnas högsta ishockeyliga, SHL, har haft målkameror länge och damernas SDHL har länge efterfrågat det. Inför nästa säsong blir det verklighet.

– Jag ser mycket positivt på satsningen. Ur ett tävlingsperspektiv är sportslig rättvisa ett mål som alltid ska eftersträvas, och målkameror är ett viktigt instrument för att uppnå det, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Målkameror kommer installeras och monteras i alla huvudarenor i SDHL först och främst för att bedöma om det är mål eller inte men kommer även kunna användas som komplement vid bedömningar om större straff.

Kamerorna kommer först testas under träningsmatcher och sen implementeras första seriematchen den 13 september.

– Jag välkomnar det här steget, som innebär att domarna får ett värdefullt verktyg för att få hjälp med ett av de viktigaste domsluten: mål eller inte, säger David Bergman, domaransvarig för Svenska Ishockeyförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.