SDHL:s sportchef Gizela Ahlgren Bloom. Foto: Bildbyrån/TT

SDHL kan ändra finalformatet: ”En vinnare ska koras”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan tidigare har det stått klart att SDHL-finalen skjuts upp efter att Brynäs-spelare drabbats av corona.

Nu öppnar man upp för att ändra formatet från bäst av fem till bäst av tre.

– Vi har tagit fram ett scenario där man kortar ner serien till bäst av tre matcher, säger Gizela Ahlgren Bloom, sportchef i SDHL, till SVT Sport.

I dag skulle finalserien i SDHL mellan Luleå och Brynäs startat. Men sedan det stod klart att Brynäs drabbats av coronasmitta valde man att skjuta på det på obestämd tid.

Några exakta speldatum är ännu inte satta, men nu öppnar SDHL upp för att ändra på finalformatet.

”Klubbarna medvetna om det”

– En vinnare kommer att koras den här säsongen. Klubbarna är medvetna om att det kan bli bäst av tre matcher och vi har även en dialog med bolagen som ska sända matcherna, säger SDHL:s sportchef Gizela Ahlgren Bloom till SVT Sport.

Kan det till och med bli så att det avgörs med en enda match?

– Det finns en rad olika alternativ inför det som komma skall. Just nu ska vi spela serie i bäst av fem, säger Gisela Ahlgren Bloom.

Laget ska testas igen

Under tisdagen räknar SDHL att få besked från Brynäs om hurvida smittan har spridit sig eller om klubben fått kontroll på det. 

– Just nu har vi inga fler med symptom. VI har satt hela laget i karantär och imorgon kommer alla spelare som testats negativt att testas igen, säger Erika Grahm, sportchef i Brynäs.

KLIPP: Brynäs favorittippade inför finalen (12 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.