Leksand fick jubla flera gånger om i SDHL-premiären mot SDE HF/arkivbild. Foto: Bildbyrån

Målfest för Leksand i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Leksand fick jubla flera gånger om i SDHL-premiären när de vann med hela 9–0 mot SDE HF. Den föredetta landslagsforwarden Anna Borqvist gjorde succé direkt i comebacken och stod för totalt tre poäng.

Återvändaren Anna Borgqvist comeback i Leksandströjan blev direkt en succé. Totalt stod hon för tre poäng och gjorde 2–0-målet i den första perioden.

Leksand fortsatte sedan att dominera i den andra perioden och målen rasade in. Totalt fördelades poängen ut mellan tolv olika spelare och det var ett otroligt samspelt hemmalag som stod upp mot gästande SDE.

– Vi har ett väldigt jämnt lag, där alla fyra kedjor är med och bidrar. Jag tycker att alla gjorde ett grymt bra jobb i dag, inte bara de som svarade för mål eller poäng. Allas insats är jätteviktig, säger lagkaptenen Elin Lundberg till föreningens hemsida.

Gracen Hirschy och Danielle Stone satte sedan punkt med varsitt mål i den tredje. Matchen slutade 9–0 i hemmalagets favör och den svenska JVM-målvakten Julia Åberg fick därmed även hålla nollan i premiären.

– Riktigt kul att få inleda på det här sättet, säger Lundberg.

SDHL

Leksands IF logo

Leksands IF

9 - 0

SDE HF logo

SDE HF

2-0, 5-0, 2-0
Weda Skog Arena, Leksand
Publik: 166

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.