AIK föll i SDHL-premiären mot Luleå/arkivbild. Foto: Bildbyrån

Utvisningarna fällde AIK – Luleå tog andra raka

22 utvisningsminuter blev till tre mål bakåt. AIK inledde SDHL-premiären mot regerande mästaren Luleå på sämsta tänkbara sätt.

– Det var en väldigt ojämn nivå från domarens håll under matchen, säger Erica Udén Johansson till SVT Sport.

Redan två minuter in i matchen drog stockholmslaget på sig sin första utvisning – och hemmalaget skulle komma att få vänja sig vid att ha sin femte spelare i utvisningsbåset. Totalt drog AIK på sig 22 utvisningsminuter i en match som slutade med en förlust med 0–3 mot favorittippade Luleå.

– Vissa utvisningar var väl riktiga, men andra stod vi alla och bara funderade på vad domaren egentligen hade sett. Det var en väldigt ojämn nivå från domarens håll under matchen tycker jag, säger Erica Udén Johansson till SVT Sport och fortsätter:

– Det var en jobbig match på så vis, det blev aldrig något riktig ”flow” för det var blandat med boxplay och powerplay hela tiden.

Endast fem minuter efter den första utvisningen drog AIK:s Gabriella Johansson på sig en slashing vilket gav Luleå ytterligare en chans till spel i numerärt överläge. En chans som norrbottningarna denna gång tog tillvara på. Landslagsbacken Johanna Fällman kunde, åtta minuter in i matchen, spräcka nollan och ge sitt lag ledningen.

Nordin tvåmålsskytt

Men trots baklängesmålet ryckte inte hemmalaget upp sig. Knappt minuten efter Fällmans ledningsmål drog Johansson på sig sin andra utvisning i matchen. Emma Nordin kunde kort därefter utöka ledningen till 2–0 efter ett fint samarbete av Jenni Hiirikoski och Michelle Karvinen.

Innan periodens slut skulle samma trio ligga bakom Luleås 3–0-mål som även blev slutreslutatet.