Modos match i kväll skjuts upp på grund av snöovädret. Foto: TT/Bildbyrån

SDHL-matchen Modo–SDE skjuts upp – taket på hallarna riskerar att rasa in

Uppdaterad
Publicerad

Kvällens SDHL-match mellan Modo och SDE ställs in.

Anledningen: Snöovädret – som gör att taket på de aktuella ishallarna riskerar att rasa in.

– Det är en risk som man inte vill utsätta någon för, säger Modos sportchef och tränare Björn Edlund.

De senaste dagarna har det snöat rejält i Örnsköldsviksrakten, vilket nu även påverkar SDHL:s spelschema.

I dag meddelades nämligen att matchen mellan Modo och SDE, som skulle ha spelats i kväll, har skjutits upp på obestämd framtid.

”På grund av väderleksförhållandena och det faktum att såväl taket på ishallarna löper stor risk att rasa in, samt risken att åka upp till Norrland har SDHL i samråd med berörda klubbar tagit beslutet”, skriver Modo på sin hemsida.

”Kollat runt efter alternativ”

Förutom rasrisken har även regeringens besked innan jul, om att stänga statliga, kommunala och regionala ishallar, ställt till det.

– Vi har kollat runt efter alternativ, exempelvis i Husum, men de har också stängt hallen. Samtidigt – ska man ens ut och köra i det här väglaget? När vi blir rekommenderade att slå upp tält i vardagsrummet. Det är ganska många aspekter att ta hänsyn till, säger Modos sportchef och tränare Björn Edlund, som har personlig erfarenhet av inrasade ishallstak.

– När jag spelade i Göteborg för tio år sedan snöade det varenda dag i 30 dagar eller någonting sånt, och tak rasade in lite här och där. Bland annat i Kållered där jag var – där rasade ishallens tak in, som tur var efter att det varit en ungdomsträning. Det är en risk som man inte vill utsätta någon för, säger Björn Edlund till lokaltidningarna i Ångermanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.