Stjärnan till sjukhus i Luleås seger

Luleå hänger på Brynäs i SDHL-toppen.

Borta mot Modo blev det tre nya poäng – mycket tack vare en omutlig Sara Grahn.

2–0-segern blev dock dyrköpt då stjärnan Ronja Savolainen utgick skadad och fördes till sjukhus.

Luleå var på väg mot seger i toppmötet när olyckan inträffade. Petra Nieminen föll precis bakom lagkamraten Ronja Savolainen som fastnade med benet under Nieminen. Savolainen fick rejält ont och blev liggande på isen och den finländska stjärnan fick ledas av isen med hjälp av två lagkamrater och tog sig ut i omklädningsrummet.

Luleå meddelar efter matchen att Savolainen har förts till sjukhus men skadeläget är oklart.

Bra målvaktsspel

Tillställningen i Örnsköldsvik präglades annars till stor del av två starka målvakter. Luleå fick dock en smakstart när man drygt nio minuter in i första perioden tog ledningen – i numerärt underläge.

Josefine Persson utnyttjade slarv i Modoförsvaret. snappade åt sig pucken och serverade Noora Tulus. Den finländska landslagsspelaren tackade för passningen genom att skära in i slottet och distinkt skjuta in 1-0.

Nästa mål skulle däremot dröja. Modo fick inte hål på Luleås Sara Grahn och på andra sidan isen imponerade Modomålvakten Klara Peslarova. Tjeckiskan räddade hela 19 skott i andra perioden – men i tidigt i tredje perioden skulle hon behöva kapitulera på nytt.

Luleå vann en tekning i anfallszon och Jenni Hiirikoski sköt direkt. Det skottet räddade Pleskarova, men Modos målvakt fick inte full kontroll på skottet och Viivi Vainikka kunde raka in returen i öppet mål.

Modo hade ett jätteläge i numerärt underläge när Erica Rieder prickade stolpen. Luleå och Sara Grahn skulle fortsätta stå emot resten av matchen och Luleå vann med 2–0.

– Det fanns lägen fram och tillbaka, men det var väl två stormålvakter som spelade i dag, säger Luleås Johanna Fällman till SVT Sport.

”Lite besviken”

Modos Olivia Carlsson delade Fällmans uppfattning om att det var mycket fram och tillbaka. Och hon var inte helt nöjd med att lagets segerrad på tre matcher bröt.

– De gör det tufft för oss i dag och jag tycker inte att vi lever upp till vår bästa hockey i dag. Jag är lite besviken

KLIPP: Här utgår Luleås stjärna.