Vancouver förstörde festen för Seattle Foto: Bildbyrån

Seattles hemmaarena invigd med förlust

Seattle Kraken spelade sin första hemmamatch i lagets nya klimatvänliga arena. Men Vancouver stoppade festen och gjorde tre mål under matchens sista åtta minuter.

Inramningen var pampig, när Seattle för första gången fick spela på hemmaplan i den nordamerikanska ishockeyligan. Innan pucken släpptes hissades tröjan med nummer 32 upp i taket.

Ingen kommer därmed att bära siffran i Seattle, som är en symbol för kampen att bli NHL:s 32:a lag.

Larsson assisterade

Tröjan blir också ett sätt att hedra de 32 000 supportrar som redan 2018 satte in en förbetalning för att ställa sig i en virtuell kö för att köpa säsongsbiljetter. Platserna fylldes på mindre än en dag.

För motståndet i den första matchen stod närmaste grannen Vancouver, ett par timmars bilväg på andra sidan gränsen i Kanada.

Hemmalagets Vince Dunn fick arenan att explodera när han via ribban satte arenans första mål. Adam Larsson blev på sätt och vis också historisk, genom att vara den första som passade fram till ett mål.

Tre Vancouvermål

Vancouvers Bo Horvat såg till att dämpa stämningen två gånger om, när han först kvitterade i andra perioden och sedan kvitterade igen i tredje, sju minuter efter att Mark Giordano gett Seattle ledningen igen, där Alexander Wennberg noterades för en assist.

Dödstyst blev det några minuter efter Horvats andra mål, när Conor Garland gav gästerna ledningen med 3–2 med fyra minuter kvar av matchen, och Justin Dowling tog död på spänningen med 4–2 i öppen kasse i slutminuten, som blev slutresultatet.

Unik arena

Seattles nya arena mitt i staden heter Climate Pledge Arena, i ett i NHL-sammanhang ovanligt politiskt ställningstagande.Teknikjätten Amazon – vars huvudkontor finns i Seattle – säkrade namnrättigheterna, och valde att namnge det efter klimatlöftet. Arenan kallas för världens mest hållbara, och använder sig inte av fossila bränslen i den dagliga driften. I stället används solceller och andra förnyelsebara energikällor

MER ISHOCKEY: Här räddar han åskådarna med sällsynt manöver – men straffas (19 oktober 2021)