Foto: TT Nyhetsbyrån

Sedinarna och Forsberg utslagna – VM-tillgängliga

Uppdaterad
Publicerad

Senast Henrik och Daniel Sedin spelade VM, 2013, blev de hjältar och ordnade guld till Tre Kronor.

Nu har möjligheten dykt upp igen. Vancouver är utslaget och tvillingarna är VM-tillgängliga.

Precis som bland andra Filip Forsberg.

Vancouver och Nashville är utslagna ur Stanley Cup. Jackpott för Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts, månne? 

– Det skulle absolut vara en skitkul upplevelse att få spela VM. I år har jag ingen stor skada heller, så det vore kul att få vara med. Men de har väl redan tre bra målvakter., säger Vancouvers andremålvakt Eddie Läck till expressen.se efter 4-7 mot Calgary vilket gör att Vancouver, där vi även har bland annat bröderna Sedin, är utslaget ur årets NHL-slutspel.    

Hockey-VM

Även Forsberg utslagen

Calgary vann matchserien med 4–2 i matcher.  

Även säsongens succésvensk Filip Forsberg är VM-aktuell efter att hans Nashville blivit utslaget efter 3–4 mot Chicago. Forsberg vill dock inte slå i sten att han vill spela VM.

– Det är svårt att svara på den frågan nu. Vi har medicinska tester som ska göras i morgon och sedan får man se om dom vill ha en också, säger han till expressen.se, men erkänner att det är lite lockande:

– Jo, det är klart att VM har man väl alltid tittat på sedan man växte upp, men just nu är det inget jag funderar över. Det känns bara tomt efter förlusten i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockey-VM

Mer i ämnet