Rögles Dennis Everberg och Skellefteås Oskar Nilsson i en tät duell i dagens match. Foto: Bildbyrån

Skellefteå-ilska mot Rögles ledningsmål

Uppdaterad
Publicerad

Rögle vann den andra semifinalen mot Skellefteå med 2-1 och tog sin sjätte raka seger i slutspelet. Laget har nu Skellefteå i brygga efter 2-0 i matchserien i bäst av fem matcher. Rögles ledningsmål blev omdiskuterat.

– Det är ett felaktigt domslut, säger SAIK-tränaren Stefan Klockare.

En bit in tredje perioden kom Rögle i en snabb spelvändning och Erik Andersson klippte till direkt för 2-1, där SAIK-målvakten Gustaf Lindvall inte hann med i förflyttningen.

– Det var på tiden med ett mål. Det var skönt, en fin passning av Leon (Bristedt) och det var bara att blunda och skjuta, säger Andersson om sitt matchavgörande mål till C More.

– Jag tycker att Skellefteå trycker tillbaka oss mer under 60 minuter och det är skönt att vinna en sådan här match, fortsätter Andersson.

Rögles ledningsmål granskat på video

Vid Rögles ledningsmål för 1-0 av Leon Bristedt var det upprört i SAIK-lägret då Lucas Ekeståhl-Jonsson var och rafsade på Gustaf Lindvalls benskydd strax innan pucken gick i mål. Assisterande tränaren Stefan Hedlund kastade en vattenflaska i golvet. Det ringdes till situationsrummet för att granska händelsen.

– Vi bedömer att den kontakten inte stör eftersom skottet går under armhålan. Det är en marginell kontakt och vi bedömer att målvakten inte hade kunnat rädda pucken eftersom den gick så högt upp.  Om vi tar skillnaden på den vi tar bort i går tar spelaren bort klubban där pucken går in. Det är skillnaden mot i dag, säger domaren Linus Öhlund.

Rögle kan gå till SM-final på måndag

Skellefteålägret håller inte med om den bedömningen.

– Det tycker jag är ett felaktigt domslut, inte okej i vår värld i alla fall. Han har en klubba mot benskyddet och målvakten kan inte göra sin förflyttning. Jag tycker att det är fel, säger Skellefteås tränare Stefan Klockare, vars lag fick ett liknande mål underkänt i gårdagens första semifinal.

För årets slutspel hade Rögle bara nått slutspel en gång tidigare. Det var 1994 när laget blev utslaget av Malmö med 3-0 i den kvartsfinalen.

Den tredje semifinalen spelas i Skellefteå på måndag kväll.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

2 - 1

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

1-1, 0-0, 1-0
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 8

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.