Brynäs vann en fysisk match i förlängningen. Foto: Bildbyrån

Brynäs vann jämnt möte efter förlängning

Brynäs fick inte hål på Djurgården och det gick till förlängning.

Då klev Brynäs nyckelspelare fram och satte segermålet till 1-0 i första mötet i SDHL-semifinalen.

– Det var en riktigt tuff match, säger Brynäs målskytt Anna Meixner till C More.

Djurgården tog sig vidare efter en förlängningsrysare mot Leksand. I semifinalen väntade ännu tuffare motstånd för Djurgården – nämligen Brynäs som tillsammans med Luleå dominerat i serien.

Och lättare blev det inte.

Efter en stark start var Brynäs nära att ta ledningen både i den första perioden i powerplay och i den andra dansade pucken vid mållinjen men kvällens gigant, Djurgårdens 20-årige målvakt Selma Luggin, räddade.

Mållöst efter fulltid

Även den tredje perioden förblev mållös efter ett litet övertag av Djurgården, när ingen av lagen kom upp i normal prestation, och matchen gick till förlängning.

– Det känns helt öppet, säger Ulf Lundberg till C More, förbundskapten för Damkronorna.

Brynäs tog direkt tag i taktpinnen, och i förlängningen satte österrikaren Anna Meixner den i öppet mål efter en fin passning av den andra nyckelspelaren Lara Staldner.

– Vi är glada att vi tog segern tillslut, det var en riktigt tuff match, säger målskytten Meixner efter matchen.

Nästa möte mellan lagen spelas på fredag. Semifinalerna spelas i bäst av fem matcher.