Foto: Bildbyrån

Senatorsspelare drabbad av coronavirus

Uppdaterad
Publicerad

NBA har haft en rad bekräftade fall av coronavirus – senast stjärnan Kevin Durant. Nu kommer första bekräftade fallet inom ishockeyn. En ännu icke namngiven spelare i NHL-laget Ottawa Senators har testat positivt för COVID-19.

Spelaren ska ha visat upp milda symptomer och är isolerad från resten av laget. Senators ska dock av säkerhetsskäl bett resten av laget att fortsätta vara i självkarantän samtidigt som lagets läkare övervakar deras mående.

I ett pressmeddelande säger Senators att man arbetar för att meddela alla personer som har varit i kontakt med den smittade spelare.

”Vår högsta prioritet är hälsan för våra spelare, våra fans och samhället i stort. Vi kommer arbeta för att se till att alla är trygga under denna tid av osäkerhet på grund av coronaviruset”, säger laget i ett pressmeddelande.

Senators spelade sin senaste match mot Los Angeles den 11 mars och hade innan dess avverkat matcher mot både San Jose Sharks och Anaheim Ducks innan säsongen lades på is.

KLIPP: Anders Larsson: ”Det mesta talar för att det inte blir något hockey-VM” (17 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.