Vinst för Brynäs – Rautio i målet största matchvinnaren

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags vinst mot Plzen i CHL.

I kväll förlust mot Brynäs i SHL efter förlängning för Frölunda, som skapade många chanser utan att få in pucken i mål.

Den stora matchvinnaren: David Rautio i Brynäsmålet.

När Brynäs med bara halvminuten kvar i förlängning tryckte in avgörande 2-1 kändes målskytten Daniel Mannberg som den givna matchvinnaren.

Men frågan är om inte David Rautio i Brynäsmålet stod för en ännu större bedrift, med flertalet fina räddningar matchen igenom. Inte minst i mitten av första perioden då Frölunda pressade på och skapade flera vassa chanser utan resultat.

”Måste vilja få in pucken till varje pris”

– Vi måste vara mer bestämda. Det är skillnad på att skjuta en puck mot mål och att vilja få in den till varje pris, sade Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More inför tredje perioden.

Det dröjde till förlängning innan temperaturen höjdes på allvar i Gavlerinken. Inte minst då hemmalagets Emil Forslund efter en höfttackling fick två minuters utvisning för kneeing, något som fick läktaren att koka.

Ett ypperligt tillfälle för Frölunda i power play kan tyckas, men som inte ledde till mål. Mycket, återigen tack vare Rautio i Brynäsmålet.

Frölundas förlust innebär att de tappar ledningen i SHL till Luleå, som vann hemma mot Örebro med 4-2.

SHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

2 - 1

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0-1, 1-0, 0-0, 1-0
Gavlerinken Arena, Gävle
Publik: 4916

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.