Luleå nollade HV71 i toppmötet

Toppmöte mellan HV71 och Luleå. Då visade serieledarna från Norrbotten prov på fortsatt god form. Gästerna gjorde mål i boxplay, tog sjunde raka segern i SHL och nollade HV71 på deras hemmaplan.

– Det var inte så supersvettigt för egen del, säger Luleåmålvakten David Rautio till C More efter 4-0 segern.

Gästerna från norr fick en smakstart då man redan efter fyra minuter fick spräcka nollan.

Einar Emanuelsson fick fart på skridskorna i mittzonen, fintade bort en HV-spelare och flöt sedan igenom ett passivt försvar och satte dit 1-0 mellan benen på Jönköpingsmålvakten Jonas Gunnarsson.

Vidare under matchen visade Luleålaget också varför man leder serien. Efter första perioden gjorde man det så tufft för smålandslaget att de bara fick i väg tre skott under den första perioden.

– Vi möter ett riktigt bra Luleå som inte tillåter så mycket. Sen har vi inget giftigt powerplay och skapar inte de där riktigt vassa chanserna.  Vi bara geggar till det i hörnen hos dem och då vänder de blixtsnabbt, sammanfattar HV71:s tränare Stephan Lundh till C More.

Luleå straffade HV71 på omställningar

Ja, till och med när hemmalaget fick powerplay så ringde det i egen kasse. Luleås VM-guldvinnare Juhani Tyrväinen kontrade och visade prov på god skicklighet då han gjorde 2-0 i början av andra.

Och om Luleås målvakt David Rautio skulle ha en lugn kväll var det tvärtom för HV-målvakten och det framförallt i början av perioderna.

3-0 kom även det kort efter periodstart. Två minuter in i tredje så vände Luleå snabbt på spelet och Petter Emanuelsson hittade kedjekollegan Jack Connolly som avlutade distinkt och matchen kändes avgjord.

”Inte så supersvettigt”

I slutskedet försökte HV71 för allt man hade men antingen så avväpnade Luleåförsvaret eller Rautio farligheterna. Totalt blev det 22 skott mot Luleåkeepern och andra gången för säsongen så lyckas norrbottningarna nolla HV71 på hemmaplan den här säsongen.

– Det var inte så supersvettigt för egen del, gubbarna framför gjorde det fantastiskt bra, säger Luleås målvakt David Rautio till C More efter matchen.

I slutet av tredje i spel fem-mot-fyra fastställde Jesper Sellgren 4-0 från offensiv blå.