Rögle Körde över HV71 på alla plan. Foto: Bildbyrån

Serieledaren Rögle körde över krisande HV71

Krislaget HV71 mot serieledaren Rögle.

Det kunde bara gå på ett sätt – och det gjorde det – när Rögle vann med 5-1 på bortais.

– Vi gör en stark tredjeperiod och stänger mathcen helt, säger Rögles Adam Edström i C Mores sändning efter matchen.

Tabelltoppande Rögle visade prov på hur bra ett lag är som spelar med självförtroende.

Trots att man hade två förluster i bagaget och HV71 kom till match med en något överraskande seger mot Färjestad så var det full fart från start.

Rögle pumpade på direkt med 15 skott i första och trots att Jönköpingslaget kämpade var det bara en fråga om när målen skulle komma.

Målen kom till sist och det var Linus Sjödin som öppnade Rögles målgörande genom att göra sitt första SHL-mål i karriären.

Rögle växlade upp

Till sist stod det 2-0 till de vitgröna serieledarna efter en period och när HV71 lyckades reducera i mitten av andra kändes det ologiskt jämfört med matchbilden.

I tredje blev det dock allt annat än jämnt och Rögle visade prov på både självförtroende- och klasskilnaden som finns mellan lagen.

Bara efter två minuter i tredje kom 3-1 genom Adam Tambellini och 61 sekunder senare ringde det igen bakom HV-målvakten Hugo Alnefelt då Adam Edström vackert skrinade igenom och backhandlyfte in 4-1.

Matchen totalt avgjord

När Rögles Dennis Everberg sedan slog in 5-1 på en retur med sex minuter kvar var matchen totalt avgjord.

– Jag tycker vi ger oss aldrig och fortsätter jobba hela vägen till matchen är slut. Vi gör en stark tredje och stänger matchen helt där tycker jag, säger Adam Edström i C Mores sändning efter matchen.

Styrkebeskedet var lika starkt för Rögle som studsa tillbaka i toppen efter två raka förluster som det nya svaghetstecknet var för tabelltolvan HV71.

– Vi möter ett topplag och det kräver topprestationer. Vi tappar framför mål direkt två gånger om i första och då blir det två skitmål upp direkt, säger HV-tränaren Nicklas Rahm i C More.

– Just nu tappar vi väldigt mycket framför mål och förlorar fler kamper där än vad vi vinner. Vi behöver vinna de kamperna om vi ska börja vinna matcher.

KLIPP: Linköpings förlustsvit över – vann över Oskarshamn