Brynäs missar SHL-slutspelet. Foto: Bildbyrån

SHL:s besked: Ingen publik i sista omgången

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen publik på den sista SHL-omgången.

Det beskedet kom ligan med på onsdagskvällen.

Mot bakgrund av att regeringen imorgon förbjuder allmänna evenemang på över 500 personer har SHL i dag beslutat för att spela utan publiken på onsdagen.

– SHL har följt utvecklingen noga sedan start och följer myndigheternas rekommendationer i frågan. Med lagstiftningen om att begränsa publika evenemang så kommer den sista grundserieomgången under torsdagen ske inför tomma läktare, säger Anders Källström, ordförande SHL, i ett pressmeddelande.

Corona och idrott

Slutspelet kommer att spelas

I pressmeddelandet skriver de även att besked om SM-slutspelet kommer under torsdagen. För tidningen Norran slår dock Skellefteås klubbdirektör Pea Israelsson att slutspelet kommer att spelas.

– Formalian om hur SM-slutspelet spelas kommer imorgon, för det kommer att spelas på något sätt. Mer information kommer att komma imorgon vid lunch, säger han.

Herrarnas SM-slutspel ska enligt planerna starta på lördag med åttondelsfinaler där lag sju-tio i grundserien deltar. De sex främsta lagen i SHL går in i kvartsfinalspelet som, enligt tidigare program, börjar nästa fredag.

Hockeyallsvenska finalen mellan Björklöven och Modo kommer att spelas, men även det utan publik.

Här är kaoset i sporten efter coronaviruset (12 mars 2020)

KLIPP: HV71 besegrade Luleå inför publik – nu stängs fansen ute

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet