Foto: Bildbyrån

SHL siktar på att dra igång som planerat: ”Med eller utan publik”

Uppdaterad
Publicerad

Seriestarten för SHL är planerat till den 19 september. Trots den rådande coronapandemin jobbar man för att dra igång säsongen som planerat.

– Vi får se om det blir med eller utan publik, säger SHL:s sportchef, Johan Hemlin, till SVT Sport.

SHL hann spela klart grundserien av säsongen inför tomma läktare innan coronapandemin tvingade fram beslutet om att avbryta säsongen.

Nästa SHL-säsong är planerad att dra igång den 19 september, men beroende på hur pandemin utvecklar sig kan saker förändras.

– Vi jobbar efter att dra igång då. Sen får vi se om det blir med eller utan publik, men det kommer inget annat besked från oss innan vår bolagsstämma den 18 juni.

Hemlin poängterar att det är fyra månader till seriestart och det är ännu för tidigt att uttala sig om hur man kommer att agera.

– SHL jobbar internt med olika scenarion. Det handlar om att göra olika justeringar i spelschemat beroende på hur utvecklingen ter sig. Idag finns det ingen anledning att ompröva starten den 19/9.

Hockeysäsongen drar officiellt igång den 1 augusti, och fram till seriestarten har lagen inplanerade träningsmatcher.

– De flesta lagen går på semester i slutet på juni och då måste vi ha en planering klar.

KLIPP: Lundqvists passning: ”Jag bestämmer bara över Dick Axelsson”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.