Anaheims Jakob Silfverberg. Foto: Bildbyrån

Svensk poängfest när Anaheim vann

Uppdaterad
Publicerad

Rickard Rakell och Jakob Silfverberg gjorde tre poäng vardera när deras Anaheim hemmaslog San Jose med 4–3 efter förlängning i natt.

Totalt blev det hela åtta svenskpoäng i matchen.

– Vi hade en kul kväll, säger Silfverberg som avgjorde i sudden death.

Rickard Rakell öppnade målskyttet i den första perioden på passning från Jakob Silfverberg. Totalt blev det två mål och en assist för Rakell vars båda mål var snygga avslut som satt högt bakom målvakten Aaron Dell.

– Det känns alltid bra när man får göra mål så tidigt i matchen. Efter det trummade vi bara på och fortsatte att skapa många chanser, säger Rakell till nhl.com.

Silfverberg, som passade till två mål under ordinarie tid, blev stor hjälte i förlängningen med ett klassavslut från slottet. Anaheims första förlängning på 30 matcher varade bara i en dryg halvminut innan svensken klev fram och avgjorde.

Den här gången var rollerna omvända när Rakell spelade fram.

– Vi gör ett bra jobb just nu med att få puckar på mål och blir belönade därefter. Det har gett laget självförtroende, säger Silfverberg till nhl.com.

– Jag och Rickard och Devin Shore har utvecklat bra kemi och det här var en riktigt kul kväll.

Han har nu gjort 13 poäng (7+6) på de elva senaste matcherna och totalt 37 (23+14) på 67 matcher den här säsongen.

I San Jose gjorde Marcus Sörensen och Gustav Nyquist varsin passningspoäng och totalt blev det alltså åtta svenskpoäng i matchen. Sharks har nu förlorat fem raka matcher och förlustsviten är deras längsta sedan mars 2017.

NHL

Anaheim Ducks logo

Anaheim Ducks

4 - 3

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

1-0, 0-1, 2-2, 1-0
Honda Center, Anaheim, CA
Publik: 17174

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.