Rasmus Dahlin öppnar för att spela VM för Tre Kronor. Foto: TT.

Dahlin öppnar för VM-spel

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Dahlin öppnar för spel i ishockey-VM i Slovakien i maj.

– Känns allt bra i kroppen så absolut. Det är alltid en ära att representera sitt land, säger den 18-årige backen till Expressen.

NHL-laget Buffalos stjärnrookie och draftetta har gjort stor succé under sin debutsäsong i Nordamerika och noterats för 39 poäng (åtta mål och 31 assist) på 73 matcher.

Med nio grundserieomgångar kvar ser det däremot ut som att Buffalo missar Stanley Cup-slutspelet. Om så också blir fallet kan det alltså bli VM-spel i Europa för den tidigare Frölundaspelaren.

Ishockey-VM

– Men det beror ju på många saker. Allt kan hända, vi kan nå slutspel eller jag kan bli skadad, säger Rasmus Dahlin till Expressen.

Dahlin tackade nej till VM i Danmark förra våren då han behövde tid för återhämtning efter en lång säsong. Stortalangen hade då spelat i SHL, JVM med Juniorkronorna och OS med Tre Kronor.

I helgen möter Buffalo Montreal på bortais, inför den matchen har laget 13 poäng upp till slutspelsplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet