Hedman och Dahlin till Globen

Publicerad

Det har blivit tradition de senaste åren att NHL lägger matcher på svensk mark. I höst är det dags igen när Victor Hedmans Tampa Bay Lightning möter Rasmus Dahlins Buffalo Sabres i Stockholm.
– Jag ser fram emot det här väldigt mycket, det kommer bli speciellt, säger Buffalos Ramus Dahlin.
– Det kommer bli oerhört stort att få komma hem och spela, säger Tampa Bays Victor Hedman.

Två av Sveriges främsta NHL-backar möts till hösten, när NHL åter placerar två matcher utanför Nordamerika.
Efter att ha varit i Göteborg 2018, så blir spelorten Stockholm igen 2019. Lagen möts i två grundseriematcher på Globen i Stockholm 8 och 9 november.

– Det kommer bli ett krig om folk kommer i Lightningtröjor eller Sabreströjor. Så vi får se vem som upplever det som hemmaplan, säger Lightnings backgigant Hedman.

Till hösten väntar alltså Victor Hedmans Tampa Bay Lightning, i dubbla matcher, mot succérookien Rasmus Dahlins Buffalo Sabres. Svenskarna har under Dahlins debutsäsong mötts och känner till varandras styrkor.

– Jag tycker Rasmus är Buffalos bästa back. Och han fortsätter att utvecklas, det är lite skrämmande för oss andra, säger Hedman.
– Han (Victor) är så bra i båda zonerna. Det försöker jag ta efter, avslutar Rasmus Dahlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer