Simon Edvinsson har testats positivt för covid-19. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Simon Edvinsson covidsmittad – missar CHL-match

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda möter Rögle borta i CHL-semifinal i kväll. Men de får klara sig utan Simon Edvinsson, då JVM-backen har testat positivt för covid-19.

Uppskjutna eller inställda matcher på grund av corona har varit vardag inom ishockeyn de senaste veckorna. Senast att insjukna är Frölundas Simon Edvinsson, något Göteborgs-Posten var först med att rapportera om.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström bekräftar uppgiften till SVT Sport.

Corona och idrott

– Han flaggade imorse att han testats positivt för covid 19 och då följer vi protokoll och isolerar spelaren i fråga, säger han.

Hur mår han?

– Det verkar inte vara några symptom, och han mår bra.

Spelade junior-VM

Backen tränade med laget så sent som i går, måndag.

Edvinsson var en av JVM-spelarna på plats i Kanada när beskedet kom att turneringen ställdes in på grund av smittspridningen.  Innan dess hade 18-åringen, som draftades till Detroit Red Wings i somras, stått för hyllade insatser i Sveriges matcher.

Den andra semifinalen i CHL som var planerad att spelas i kväll, München-Tappara, är uppskjuten på grund av coronafall i det tyska laget.

Följ kvällens svenskmöte i CHL med start kl 18.50:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet