Nichlas Hardt gjorde 1–0 för Linköping. Foto: Bildbyrån

Skärpt Linköping slog Frölunda

Linköping var mera skärpt än Frölunda och vann med 2–0 i Göteborg – en viktig seger i kampen för att i bästa fall bli trea i hockeyligans sluttabell. ”Konstigt nog är jag nöjd emd vårt spel i anfallszon förutom att vi inte gör mål”, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More.

Frölunda och Linköping har tagit var sin storseger mot varandra under säsongen. Frölunda vann med 7–1 i Scandinavium i höstas, medan Linköping segrade med 5–0 på hemmaplan i januari. Båda lagen kunde alltså vara sugna på revansch.

Men framförallt jagar Linköping en så bra tabellplacering som möjligt. Inför torsdagens match fanns tredjeplatsen inom räckhåll, samtidigt som östgötarna inte säkrat en placering bland de sex bästa som går direkt till kvartsfinal.

Saknade backar

Frölunda, däremot, har redan parkerat slutligt på ligans andraplats. I det läget kan spelare med skavanker få vila. Denna gång saknades bland annat tre ordinarie backar (inklusive avstängde Tom Nilsson) och lagkaptenen Joel Lundqvist.

Linköping kom för sin del utan Garrett Roe och den avstängda duon Chad Billins och Nick Sörensen.

Frölunda var inte utan engagemang, men däremot fattades skärpan ibland. Göteborgarna tappade pucken väl enkelt några gånger. Samtidigt var Linköping disciplinerat, och lät sig inte skakas av hemmalagets spelmässiga överläge i matchens inledning.

Gästerna tog ledningen efter 45 sekunder i andra perioden. Nichlas Hardt vispade in returen efter ett skott från Jonas Junland i powerplay. Senare hade Fredric Andersson en klingande träff i stolpen, och efter två perioder hade Linköping överläge med 24–13 i statistiken över skott mot mål.

Skott i krysset

Tre minuter in i tredje perioden kom också 2–0 till gästerna. Niklas Persson sköt snyggt nära krysset, sedan Linköping vunnit pucken i anfallszon.

Stämningen på isen var stundtals hetsig, med flera slagsmål. Men fler mål än Linköpings två blev det inte.

Linköping avslutar seriespelet med två hemmamatcher, mot HV71 och Malmö.