Joakim Lindström och Oscar Möller visade vägen med sina tidiga mål för Skellefteå AIK mot Rögle i den tredje kvartsfinalen. Foto: TT

Efter 5-0 mot Rögle: ”Första fem minuterna är bra medan resten kan kastas i soptunnan”

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå vann den tredje kvartsfinalen mot Rögle med 5-0 och har 2-1 i matchserien där det gäller att komma först till fyra segrar. Det var två veteraner med Skellefteå AIK-märket i DNA:t som tidigt visade vägen: Oscar Möller och Joakim Lindström.

I slutminuterna hoppade och sjöng AIK-fansen efter att Linus Söderström hållit nollan för andra matchen i rad.

– Våra första fem minuter är väldigt bra medan resten bara är att kasta i soptunnan. Det var alldeles för hafsigt i dag även om vi gör fem mål. Jag känner att jag är i ”flowet” och då känns det bra, säger Söderström till C More.

Oscar Möller, 34, gav Skellefteå ledningen med 1-0. Redan efter 3.32 höll han sig framme vid bortre stolpen och tryckte in pucken efter att Andreas Wingerli drivit in i banan och siktat in sig på Möllers klubblad.

Det hade inte ens gått fem minuter på matchuret när Joakim Lindström, 39, ostört fick vandra in från favoritpositionen vid den högra tekningscirkeln och avlossade ett högt skott över lågt stående Christoffer Rifalks axelparti för 2-0. Lindström är trea genom tiderna med 100 poäng i slutspelet. Före sig har han Jörgen Jönsson på 123 och Johan Davidsson på 105.

”Fick mycket energi av det”

– Starten var riktigt bra. Så fort vi fick tag i en lös puck i mittzon ställde vi om snabbt och fick mycket energi av det, säger Oscar Möller.

Skellefteå hade chansen att avgöra matchen när man spelade fem mot tre i slutet av den andra perioden utan att lyckas där. När sedan Max Lindholm lyfte in 3-0 i mitten av tredje perioden, efter en riktig röra framför Röglemålet, var det avgjort. Sekvensen videogranskades och situationsrummet kunde konstatera att Rifalk inte störts.

Rögle plockade ut Rifalk ur kassen med hela 8.30 kvar och fick ganska snabbt 4-0 i baken efter att Linus Lindström gjort mål i tom kasse från nära håll.

– Siffrorna säger inte allt och efter 2-0 spelade vi bra och jobbade hårt. Det gick inte vår väg. Vi förlorade slaget ikväll men inte kriget, säger Rögles tränare Cam Abbott.

MER ISHOCKEY: Här lurar Karlsson målvakten helt – se klassmålet:

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

5 - 0

Rögle BK logo

Rögle BK

2-0, 0-0, 3-0
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 5513

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.