Skellefteå bröt Färjestads tolv matcher långa svit

Färjestad hade tolv matcher i rad på hemmaplan med poäng. Men mot Skellefteå tog den sviten stopp. Gästerna tog i första perioden en 2-0 ledning som de skulle hålla matchen ut, och till slut vinna med 3-0.

– Vi är lite för uddlösa i dag tyvärr. Vi har några heta chanser i slutet men totalt sett för lite, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More.

Skellefteå tog kommandot tidigt mot Färjestad. Och det var inte orättvist när Niclas Burström från nära håll satte dit 1-0 efter att gästerna snurrat upp FBK-försvaret. Skellefteå skulle också hinna utöka ledningen till 2-0 innan perioden var över när ännu en lucka lämnades i slottet av Färjestad. Den gången var det Jesper Frödén som kunde nypa till.

– Med en sådan bra start har man ett grymt utgångsläge att vinna matchen, säger Gustaf Lindvall till C More.

Ledningen höll sig länge, och det var inte förrän i tredje perioden som den ens skulle bli hotad. Färjestad pressade på enormt de inledande minuterna, och skapade några riktigt heta målchanser. Men då stod Gustaf Lindvall som en vägg i gästernas kasse, och trots att Färjestad pressade på rejält i tredje perioden så fick de aldrig hål på honom. Istället kunde Patrik Norén sätta matchens sista mål i tom bur, 3-0 till Skellefteå.

– Vi bara maler på och maler på, och vet att vi är vältränade. Fortsätter vi såhär blir det väldigt roligt, säger Lindvall till C More.