Djurgården krossade Skellefteå

Fjolårsfinalisten Skellefteå krossades av Djurgården på hemmaplan. Stockholmarna vann med 5-0, efter storspel av Adam Reideborn i Djurgårdsmålet.

Djurgården vann borta mot Skellefteå i SHL. Två av de tre i poängligetoppen var tungan på vågen för Djurgården. Både Daniel Brodin och Jacob Josefson hamnade i poängprotokollet, då Josefson assisterade Brodin fram till dennes 1-0-mål i mitten av den första perioden.

Djurgården var väldigt effektiva framför mål och efter Jonathan Davidssons 3-0, ett skott som smet in under Mantas Armalis arm, byttes Armalis ut till förmån för Gustaf Lindvall tidigt i den andra perioden. Armalis hade fram tills dess bara räddat fyra skott.

– Det är alldeles för tamt framför båda målen, säger Skellefteås Emil Djuse till C More efter matchen.

Trots ett tremålsunderläge hade Skellefteå svårt att skapa chanser och efter knappt tio minuter i den tredje perioden hade Skellefteå bara skjutit tre skott mot Adam Reideborn i Djurgårdskassen. Reideborn räddade totalt 41 skott i segermatchen.

Efter att Robin Alvarez dömts till en 2+2-utvisning för hög klubba kunde Djurgården både göra 4-0 och 5-0 i det efterföljande powerplayet.

Skellefteå möter tabellettan Linköping i den nästa omgången.