Växjös kris fortsätter – förlorade Smålandsderbyt

Växjö nollades av HV71 i Smålandsderbyt. Jönköpingslaget vann med 4-0 på bortaplan.

– HV hade mer fart och kom ut bättre ur situationerna, säger Växjös tränare Sam Hallam till C More efter förlusten.

Fjolårsmästarna Växjö har inlett SHL knackigt och parkerade inför kvällens Smålandsderby mot HV71 på en niondeplats. Och det svaga spelet fortsatte i kväll.

HV71, på placeringen bakom Växjö, fick en drömstart när Robin Figren gav gästerna ledning redan efter tre minuter spel.

HV71 tryckte på för en 3-0-ledning och Mattias Tedenby var nära att utöka ledningen i mitten av den andra perioden, men Viktor Andrén gjorde en bra räddning. Det skulle dröja fram till 18.47 i den andra perioden innan 3-0 kom.

Christoffer Thörngren hann först på en puck och skickade in den snett inåt bakåt där Simon Önerud kunde förvalta läget.

Plockade ut målvakten

Ett desperat Växjö försökte komma ifatt i den tredje perioden och med drygt sju minuter kvar av matchen plockades Viktor Andrén ut. Men målet uteblev och istället kunde Markus Ljungh skicka in 4-0 i tom kasse. Trots den svaga inledningen leta

– Jag kommer inte hem och drömmer om att vi ska ha andra spelare, säger Växjös tränare Sam Hallam till C More.

Växjö, som har gjort minst antal mål i SHL så här långt, möter Mora på bortaplan i nästa omgång.