Skellefteå nya serieledare – slog centerkrisande Färjestad

Skellefteå AIK är nya serieledare i SHL efter 4-1 hemma mot Färjestad.

Färjestad saknade tre (!) centrar, alla uttagna i OS-truppen och hade svårt att komma in i matchen.

Gustav Rydahl, Jacob de la Rose och Linus Johansson – alla centrar i Färjestad; alla uttagna i OS-truppen och utanför laget i bortamatchen mot Skellefteå.

Skellefteå AIK hade chansen att gå upp i serieledning vid vinst och hade inga problem att vinna över värmlänningarna.

Efter en mållös första period kom Oscar Möller fri på vänsterkanten och kunde hänga in 1-0 för Skellefteå.

Knappt tre minuter senare fick hemmalaget powerplay – Jonathan Jonsson gjorde en fint och serverade Jayce Hawryluk, som prickade in 2-0.

Även 3-0 skulle komma innan andra perioden var slut – Filip Sandberg, nyförvärvet från TPS Åbo, satte sitt första mål sen ankomsten till Västerbotten.

Färjestad fick spela 5-3 och skapade lite spänning i tredje perioden, då Joel Nyström reducerade till 1-3.

I stället för ytterligare bortamål satte Linus Karlsson 4-1 i tom bur och Skellefteå är nya serieledare i SHL.