Skellefteå körde över Linköping efter målexplosion

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå fortsätter visa form.

Mot Linköping gjorde man en rejäl urladdning i andra perioden, fem mål på sex minuter.

– Jag tycker vi kör ner dem, det är kul att spela, säger Filip Roos i C More efter den andra perioden.

Skellefteå hade fyra segrar på de fem senaste matcherna inför kvällens möte med Linköping. Det ser ut att bli en ytterligare seger. Efter en mållös första period exploderade Skellefteå i mitten av den andra.

Oskar Nilsson satte första målet och sex minuter senare hade Linus Lindström satt femman. Fem mål på endast sex minuter för Skellefteå.

– Jag tycker vi kör ner dem, det är kul att spela, säger Filip Roos i C More efter den andra perioden.

Roos blev själv målskytt efter att ha satt dit 2–0, hans första SHL-mål i karriären.

Direkt i den tredje perioden drog Linköping på sig en utvisning och tvingades spela numerärt underläge. Tränaren Klas Östman var inte allt för hoppfull inför den avslutande perioden.

– Vi får försöka att inte sprida ut oss, hålla ihop grejerna och hålla oss till vårt spel, det är klart att det blir tufft att vända det här, sade han i C More.

11–0 på tre matcher

Några fler mål blev det inte i matchen, den slutade 5–0 till Skellefteå som nu har 11–0 på de tre senaste matcherna mot Linköping. Gustaf Lindvall i Skellefteås mål räddade 15 av 15 skott.

– Andra perioden är det inget snack om, det är skönt att vi kan göra en sista perioden visa att vi är ett lag som håller över 60 minuter också, säger han i C More efter matchen.

Senaste gången Linköping vann mot Skellefteå var den 10 november 2020, det här var lagets sjätte raka förlust mot Skellefteå.

– När tvåan kommer känns det som att vi blir lite små, vi måste ge dem (Skellefteå) att de är bra, det är ett lag som testar en i försvarsspelet, säger Linköpings tränare Klas Östman i C More.

– Vi var inte tillräckligt bra i andra för att kunna vila med pucken, vi slog ifrån oss och sedan har vi 22 spelare som är väldigt trötta i slutet av andra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.