Monsterräddningen innan Lugano utökade sin ledning. Foto: SVT

Skellefteå föll mot Lugano – igen

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå jagade revansch mot schweiziska Lugano.

Men det blev en ny förlust för svensklaget i CHL.

– Det var en sur torsk, säger tränaren Robert Ohlsson till SVT.

Skellefteå och Lugano möttes i den första CHL-omgången.

Den gången vann schweizarna med klara 5-1 på sin hemmaplan. Riktigt så stora siffror blev det inte i Skellefteå under fredagskvällen, men det blev en ny seger för Lugano.

Champions Hockey League

Gästerna gick till en 2-0-ledning i den första perioden och det lade också grunden till segern. Innan matchen var över hade siffrorna skrivits till 5-3 och kvällens starkast lysande stjärna var Luca Fazzini som stod för tre mål och en assist.

– Ibland behövs det inte så mycket för en målskytt. Han fick ett mål och sedan gick han i ett rus hela matchen och satte alla chanser han fick, säger SVT:s expert, Maria Rooth.

Monsterräddning snuvade Lindström

Skellefteå låg hela tiden ett steg efter och avgjord blev matchen i en sekvens som inleddes med att Joakim Lindström (se sekvens i spelaren ovan) missade ett klart läge framför mål. Eller ska vi säga att gästernas målvakt, Niklas Schlegel, snarare stod för en ruskig räddning?

Hur som helst vände spelet, pucken upp till Fazzini som fri med målvakten dundrade upp ett slagskott i nättaket till 4-2. Innan mittperioden var över satte han sitt tredje mål till 5-2, med fem sekunder kvar att spela.

”En sur torsk”

Schweizarna kontrollerade sedan spelet i den tredje perioden, slutresultatet skrevs till 5-3, Lugano.

– Det var en sur torsk. De fick målen i rätt lägen och tre mål i powerplay vilket gör att vi blir straffade när vi tar utvisningar, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson till SVT efter förlusten.

Champions Hockey League

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

3 - 5

HC Lugano logo

HC Lugano

0-2, 2-3, 1-0
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 1032

Läget i Skellefteås CHL-grupp

Lag (antal matcher) antal poäng

1. Tappara (2) 8

2. Lugano (3) 6

3. Skellefteå (3) 3

4. Eisbaren Berlin (3) 1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet