Filip Sandberg avgjorde för Skellefteå i förlängning Foto: Bildbyrån

Skellefteå vände på hemmais

Skellefteå var djup nedtryckt i den femte kvartsfinalen mot Rögle men lyckades vända 0-2-underläge till seger 3-2 efter förlängning.  Filip Sandberg avgjorde fint framspelad av veteranen Joakim Lindström.

–Starkt att komma tillbaka i tredje och rida på vågen i fjärde, säger Sandberg till C More.

Det såg länge ut som Rögle skulle stjäla den femte kvartsfinalen upp i Skellefteå när man hade en trygg 2-0-ledning inför tredje perioden. Hemmalaget fick dock en väg in i matchen när Rögle slarvade i powerplay och Albin Sundsvik kunde göra 1-2 och ge Skellefteå vittring. Med åtta minuter kvar tryckte Jonathan Pudas in kvitteringen bakom en skymd Christoffer Rifalk i Rögles mål.

I förlängningen var Skellefteå det starkare laget och när Joakim Lindström hittade Filip Sandberg på bortre stoplpen så var matchen över.

–En såspass mitt på läppen, sammanfattade Sandberg avgörandet.

Rögles tränare Cam Abbott var nedstämd efter matchen:

–Det är en tight match där små detaljer avgör, jag hade gärna sett att vi fått ett par utvisningar med oss.

Skellefteå leder nu kvartsfinal-serien med 3-2 och har chansen att avgöra på söndag.

– Jätteskönt, otroligt starkt att komma tillbaka i tredje och rida på vågen i fjärde, konstaterade Filip Sandberg.