Skellefteå vände tungviktsmötet i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå vände tungviktsmötet i Karlstad mot Färjestad och vann med 2-1 efter att Emil Djuse hittat rätt tidigt i förlängningen.

29 sekunder in i sudden hittade Andreas Wingerli från vänsterkanten in med en puck framför mål. Där störtade Djuse fram och satte dit backhandsidan av klubban och skickade in segermålet.

– Vi försökte varva upp och få med oss fart. Jag chansade och stack i luckan och fick en grymt fin passning. Det var en grymt skön seger vi fick till här. Spelet ser bättre och bättre ut, säger Emil Djuse till C More.

Färjestad sköt bara 15 skott

Färjestad tog ledningen redan efter fem minuter när Daniel Viksten höll sig framför mål och tryckte in pucken efter Axel Ottossons fina passning från en position bakom målet och det som såg ut att bli en galakväll slutade med två tappade poäng.

– Totalt sett gör vi en dålig hockeymatch. Vi sköt bara 15 skott på 60 minuter och det är alldeles för dåligt. Knappt en passning satt rätt och det blev hackigt, säger FBK-tränaren Johan Pennerborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.