Skellefteå vann även rond två – avgjorde i förlängningen

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå har kopplat ett grepp om semifinalserien mot Frölunda.

Efter två hemmamatcher har laget nu 2–0 i matchserien efter att ha vunnit med 3–2 efter förlängning.

– Det är klart man vill vara med och bidra offensivt, säger matchvinnaren Oscar Lindberg som gjorde första målet på åtta matcher till TV4 Play.

Efter att Rickard Hugg satt 1–0 i första perioden, och Anton Heikkinen i andra utökat till 2–0 såg det ut som om Skellefteå hade koll på läget mot Frölunda.

Men i tredje perioden började Frölundas offensiv få utdelning. Fem minuter in i perioden var det Malte Strömwall som i en spelvändning fick iväg ett avslut som blev en fladderpuck som överlistade Linus Söderström i Skellefteåkassen.

Och när spjällen öppnats gick det lekande lätt för Jere Innala ett par minuter senare när han med en backhand från högra tekningscirkeln fick in 2–2.

Matchen gick efter det till förlängning. Inför pucksläpp stod skadade Skellefteåkaptenen Jonathan Pudas på läktaren och manade på publiken.

– När vi kom till förlängning var det grymt tryck. När han inte spelar så hjälper han till på andra sätt, säger Oscar Lindberg till TV4 Play.

Och det gav resultat. För det var hemmalaget som till slut avgjorde matchen när Oscar Lindberg fick smyga in centralt med pucken och skicka in en backhand som innebär att Skellefteå nu har 2–0 i matcher när serien vänder ner till Göteborg för match tre och fyra.

– En turnover för ovanlighetens skull och vi tar tillvara på den, säger Oscar Lindberg till TV4 Play.

Tungt för Skellefteå var emellertid när stjärnan Andreas Johnson dundrade in i sargen i hög fart. En olycka som gjorde att han tvingades utgå. Johnson försökte tackla en Frölundaspelare, men missade.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

3 - 2

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1-0, 1-0, 0-2, 1-0
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 5801

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.