Se Skellefteås segermål mot Frölunda i klippet Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Skellefteå besegrade Frölunda efter drömminuter

Skellefteå har tagit kommandot i semifinalserien mot Frölunda.

Drömminuter i den andra perioden bäddade för 5–2-segern.

– Bra skott av brorsan. Han gör ju någon fint innan också och han är uppe och köper korv, säger Andreas Johnson om brorsan Jonathans 1–0-mål efter matchen till TV4 Play.

Det blev en rivstart på tillställningen när bröderna Johnson samarbetade. Andreas släppte pucken till Jonathan som satte 1–0 till Skellefteå efter ett välriktat skott i krysset efter drygt två och en halv minut.

Linus Lindström utökade sedan ledningen och hemmalaget gick till periodpaus med en 2–0-ledning.

Bortalaget såg sedan ut att vakna till liv i den andra perioden när Nicklas Lasu först reducerade innan Malte Strömwall bröt sin poängtorka och kvitterade åtta minuter in i mittakten.

Rasade ihop på några minuter

I stället för att vändningen fullbordades gav målen Skellefteå tändvätska som återtog ledningen efter att Rickard Hugg utnyttjade Frölunda-slarv bara minuten senare.

Som om inte det vore nog utökade Martins Dzierkals till 4–2 när han överlistade Lasse Johansson på ett friläge och burväktaren blev sedan utbytt.

Målvaktsbytet bar ingen frukt då Zeb Forsfjäll avrundade den stökiga andra akten (tolv utvisningsminuter) när han satte 5–2.

Det blev även slutsiffrorna efter en mållös tredje period. Andra semifinalen äger rum på måndag.