Jocke Lindström jublar. Foto: Bildbyrån

Lindström avgjorde efter straffdrama

Skellefteå ställdes mot schweiziska ligamästarna Bern på hemmais. Bern tog ledningen men efter att kapten Oscar Möller och Joakim Lindström gjort varsitt mål avgjorde sedan Lindström på straffar och det blev till slut hemmaseger för västerbottningarna.

Oscar Möller och Joakim Lindström är inte ovana matchhjältar för Skellefteå och ikväll var det dags igen. Efter två mållösa perioder fyllda med tufft spel och många utvisningsminuter tog Bern ledningen.

Möller och Lindström gjorde varsitt mål

Men Skellefteå skulle komma in i matchen. Med tio minuter kvar kvitterade Oscar Möller på assist från Joakim Lindström och Thomas Pyatt efter en vass kontring. Men bara en minut efter kvitteringen tog schweizarna återigen ledningen. Efter att han varit med och assisterat till kvitteringen klev Joakim Lindström fram, denna gång som målskytt och satte dit 2-2 i öppet mål och matchen till straffar.

I den efterföljande straffläggningen så klev Joakim Lindström ut först och gjorde mål för hemmalaget. Sen blev det inga mer fler mål i straffläggningen och Joakim Lindström tillsammans med Oscar Möller blev stora hjältar för Skellefteå när man tog hem extrapoängen.

– Det är inget ovanligt att det är de som är där och avgör men hela laget gör en bra insats över tre perioder. Så här långt var det vår bästa insats mot riktigt bra motstånd, sa Skellefteåtränaren Tommy Samuelsson i Viasats sändning efter matchen.